Over mij…

Ik ben Iwan van Steinvoorn. Werkzaam als docent Fotografie en daarnaast actief als freelance fotograaf.

Vanaf ongeveer 1992 ben ik vrijwel dagelijks met fotografie bezig. Tijdens mijn studie heb ik bij verschillende fotografen gewerkt. Hier heb ik veel geleerd. Na mijn studie ben ik in 2000 begonnen als docent ICT bij ROC Friese Poort, de passie voor de fotografie is echter nooit verloren gegaan. In 2010 heb ik mij ingeschreven bij de KvK als fotograaf en heb ik als docent de stap naar de opleiding Fotografie binnen ROC Friese Poort gemaakt.

Mijn stijl van fotografie laat zich omschrijven door: een rustige uitstraling, het spelen met scherptediepte, gebruik van aanwezig licht en spelen met lijnen. Omdat ik altijd op locatie werk vind ik dat de omgeving iets moet toevoegen aan een foto, iets moet vertellen over de persoon/personen of situatie. Voordat we foto’s gaan maken bespreken we daarom altijd waar we dat gaan doen. Zo is ook de naam Zicht op Beeld ontstaan: samen gaan we het traject in van bespreken, bedenken, beeld vormen, fotograferen, afwerken en beide hebben we als doel dat mooie beeld, hebben we Zicht op Beeld!

Als freelance fotograaf richt ik mij voornamelijk op:

  • Portretfotografie
  • Familie/groepen
  • Trouwreportages/recepties
  • Bedrijfsfotografie
  • Pasfoto’s
  • Workshops fotografie

Alles wat ik doe is maatwerk en wordt vooraf besproken. Idee├źn beginnen bij de bron… en dat bent u! Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.

Het volgende citaat is afkomstig van de Amerikaanse fotograaf David Higginbotham en zou zo uit mijn mond kunnen komen…

It is very important to me to create the most unique and beautiful images that I can for each of my clients. If it is possible…I care more about your pictures than you do!