Help-portret 2012


Leeuwarden – Help-Portret is wereldwijd een begrip en wordt in veel landen op dezelfde dag uitgevoerd. Het Help-Portret is een idee van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart, die het heeft opgezet om mensen die niet in de mogelijkheid zijn een portret te laten maken deze optie 1x per jaar volledig gratis te geven, wereldwijd. Een portret foto is iets wat niet alleen uniek is, maar ook iets dat een blijvende herinnering is, en wat een leven lang gekoesterd kan worden. Jammer genoeg zijn er veel mensen die niet de mogelijkheden hebben om een portret te laten maken door een professionele fotograaf, terwijl ze dit wel graag zouden willen. Juist deze groep mensen is op 8 December de mogelijkheid geboden om gratis een portret te laten maken door een professioneel team.

Zelf ben ik gisteren in Leeuwarden actief geweest samen met 4e jaars deelnemers van de opleiding fotografie, kappers, visagisten en niet te vergeten twee kanjers van conciƫrges van de vestiging Leeuwarden van ROC Friese Poort. Geweldig om alle mooie reacties te mogen ontvangen van de mensen die zijn geportretteerd! Voor herhaling vatbaar!

Reageren kan niet meer.