Foto’s presenteren in een online portfolio

Gisteravond ben ik op zoek gegaan naar een professionele manier van presenteren van mijn foto’s op het internet. Zelf ben ik voortdurend bezig mijn eigen fotowerk te verbeteren, feedback van anderen is daarbij onmisbaar.
Uiteindelijk heb ik een account aangemaakt op 500px. Met een gratis account kun je een collectie aanmaken, maximaal 20 foto’s per week uploaden (perfect om je beste foto’s te tonen, een portfolio moet je altijd beperken), een portfolio presenteren waarvoor een aantal verschillende lay-outs beschikbaar zijn, feedback geven/ontvangen en ontzettend veel fantastische foto’s bekijken!
Voor onbeperkt uploaden, meerdere collecties en lay-outs moet je wel betalen. 500px.com vraagt hiervoor $50 per jaar.

Daarnaast is de kwaliteit van de foto’s op de site heel erg hoog, het lijkt wel of de beste fotografen van Flickr zich tot de site voelen aangetrokken. Net zoals Flickr heeft 500px een model om de beste foto’s naar boven te laten komen. In tegenstelling tot Flickr is het geen raadsel hoe je foto naar boven komt drijven, elke foto krijgt een numerieke score naar aanleiding van like/dislike stemmen, reacties en het uitdelen van favorites.

Reageren kan niet meer.