Observatie Bart – theaterdocent

In september ben ik begonnen met de Master Kunsteducatie. Binnen deze opleiding leren/werken we in een community of learners (COL). De eigen artistieke signatuur wordt in presentaties en experimenten verkend en interdisciplinair in gezamenlijke maakprocessen verder ontwikkeld. In een kleine casestudy onderzoekt en verbeeldt de masterstudent de signatuur van zijn collega-student in diens beroepspraktijk.
Eén van mijn collega-studenten is Bart, Cultuurcoach bij Coöperatieve Vereniging Kunstkade U.a. te Leeuwarden. Afgelopen vrijdagmiddag heb ik hem geobserveerd tijdens een theaterles bij de Podiumschool (basisschoolkinderen). Het maken van foto’s maakt deel van uit van de observatie. Achteraf vond ik het een enorme uitdaging, tijdens een les waarin enorm veel gebeurt, zowel scherp te kijken, te beleven, notities te maken en te fotograferen! Wat geeft deze jonge collega-student een enorme hoeveelheid energie en plezier door aan de kinderen!!! Petje af Bart, respect voor wat je doet!

Om privacyredenen zijn de kinderen zoveel mogelijk niet herkenbaar gefotografeerd / onherkenbaar gemaakt.Simon en Wesley

Twee fantastische dagen om nooit te vergeten! Hopelijk herbeleven jullie deze dagen bij het terugkijken van de foto’s! Bedankt dat ik deze dagen voor jullie heb mogen vastleggen.