Observatie Bart – theaterdocent

In september ben ik begonnen met de Master Kunsteducatie. Binnen deze opleiding leren/werken we in een community of learners (COL). De eigen artistieke signatuur wordt in presentaties en experimenten verkend en interdisciplinair in gezamenlijke maakprocessen verder ontwikkeld. In een kleine casestudy onderzoekt en verbeeldt de masterstudent de signatuur van zijn collega-student in diens beroepspraktijk.
Eén van mijn collega-studenten is Bart, Cultuurcoach bij Coöperatieve Vereniging Kunstkade U.a. te Leeuwarden. Afgelopen vrijdagmiddag heb ik hem geobserveerd tijdens een theaterles bij de Podiumschool (basisschoolkinderen). Het maken van foto’s maakt deel van uit van de observatie. Achteraf vond ik het een enorme uitdaging, tijdens een les waarin enorm veel gebeurt, zowel scherp te kijken, te beleven, notities te maken en te fotograferen! Wat geeft deze jonge collega-student een enorme hoeveelheid energie en plezier door aan de kinderen!!! Petje af Bart, respect voor wat je doet!

Om privacyredenen zijn de kinderen zoveel mogelijk niet herkenbaar gefotografeerd / onherkenbaar gemaakt.Spelen met licht!

Fotografie is schrijven met licht… zelf vind ik spelen leuker dan schrijven… 😉


Roos en Fleur – winterportretjes

De zon krijgt weer kracht, ondanks de vorst groeit het ijs nauwelijks. Dit is het moment dat de kwaliteit van het licht weer beter wordt!!! De tijd van de portretten op locatie is weer aangebroken. 😉 Heerlijk toch?

Volmaakte Imperfectie – expositie Museum Dr8888

Op vrijdag 26 januari 2018 vindt de opening plaats van Leeuwarden-Fryslân 2018, waarbij het Culturele Hoofdstadjaar op feestelijke wijze wordt afgetrapt. Museum Dr8888 presenteert v.a. 19.00 uur een mooi avondvullend programma op zowel het Museumplein als in het museum zelf. Naast diverse optredens, foodtrucks en cocktails, worden er 2018verhalen verteld door vrijwilligers en stagiaires. Ook zijn de tentoonstellingen Beyond Dada en De Stijl Part I en Volmaakte Imperfectie te zien.

Voor ‘Volmaakte Imperfectie’ ben ik door het museum gevraagd werk te exposeren. Binnen dit thema heb ik een nieuwe serie gemaakt, een aantal werken uit deze serie zal vanaf 26 januari te zien zijn in Museum Dr8888.

Vier generaties portret

Van uitstel komt vaak afstel… Vorige week kwam bij ons thuis aan de eettafel een al oud idee ter sprake, een vier generaties portret. We hebben toen (gelukkig) de knoop doorgehakt en afspraken gemaakt over het hoe en wanneer.
De afgelopen dagen hebben we de diverse portretopnamen gemaakt. Voor de beleving heb ik als tussenstap iedere keer de foto afgedrukt en ingelijst om niet met een lege lijst gefotografeerd te worden. Dit weekend heb ik bij mijn oma de laatste foto gemaakt. …zo blij dat ik dit idee uiteindelijk toch heb uitgewerkt!

Experimenteren met licht

Altijd leuk om te doen… experimenteren met licht! Voor deze foto’s heb ik 1 studiolamp gebruikt, gewoon in de woonkamer. Door goed gebruik te maken van de eigenschappen van licht (omgekeerde kwadratenwet) ontstaan deze beelden.

Met dank aan onze dochters Roos en Fleur 😉

Project: “Micro landscapes”

Vervolg op het fotoproject “Micro landscapes” in het Fochteloërveen ?
Diverse kleine landschapjes gevormd door varens, mossen, boompjes,… Op boomstronken en op… ? ? Zie jij het…?

Flowers…

“There are always flowers for those who want to see them.” – Henri Matisse

Container shoot…

Mooie portret locaties loop je soms zo voorbij… deze foto is in een container gemaakt! Weet jij nog leuke plekjes…? Tips zijn welkom! 😉

Nu ook online: “Niet te filmen!”

Gisteravond is in De Brinkhof de musical “Niet te filmen!” in première gegaan! De afscheidsmusical van groep 8 van OBS De Hekakker. Voor iedereen die dit spektakel nog een keertje wil bekijken staan de video en foto’s online.

De video is te bekijken op YouTube en de foto’s zijn te bestellen (zonder logo) via het tabblad “Foto’s bestellen”. Wanneer je de video graag in hoge kwaliteit op USB-stick wilt ontvangen kun je mij mailen. Tegen geringe vergoeding ontvang je de video op een USB-stick in toepasselijke bewaarverpakking… surprise! 😉 Leuk voor later!