Observatie Bart – theaterdocent

In september ben ik begonnen met de Master Kunsteducatie. Binnen deze opleiding leren/werken we in een community of learners (COL). De eigen artistieke signatuur wordt in presentaties en experimenten verkend en interdisciplinair in gezamenlijke maakprocessen verder ontwikkeld. In een kleine casestudy onderzoekt en verbeeldt de masterstudent de signatuur van zijn collega-student in diens beroepspraktijk.
Eén van mijn collega-studenten is Bart, Cultuurcoach bij Coöperatieve Vereniging Kunstkade U.a. te Leeuwarden. Afgelopen vrijdagmiddag heb ik hem geobserveerd tijdens een theaterles bij de Podiumschool (basisschoolkinderen). Het maken van foto’s maakt deel van uit van de observatie. Achteraf vond ik het een enorme uitdaging, tijdens een les waarin enorm veel gebeurt, zowel scherp te kijken, te beleven, notities te maken en te fotograferen! Wat geeft deze jonge collega-student een enorme hoeveelheid energie en plezier door aan de kinderen!!! Petje af Bart, respect voor wat je doet!

Om privacyredenen zijn de kinderen zoveel mogelijk niet herkenbaar gefotografeerd / onherkenbaar gemaakt.Simon en Wesley

Twee fantastische dagen om nooit te vergeten! Hopelijk herbeleven jullie deze dagen bij het terugkijken van de foto’s! Bedankt dat ik deze dagen voor jullie heb mogen vastleggen.


Spelen met licht!

Fotografie is schrijven met licht… zelf vind ik spelen leuker dan schrijven… 😉


Roos en Fleur – winterportretjes

De zon krijgt weer kracht, ondanks de vorst groeit het ijs nauwelijks. Dit is het moment dat de kwaliteit van het licht weer beter wordt!!! De tijd van de portretten op locatie is weer aangebroken. 😉 Heerlijk toch?

Jasper is geboren!

Een week na de zwangerschapsshoot is Jasper geboren! Super leuk om dan ook de foto’s voor het geboortekaartje te mogen maken. Jasper is hier 3 dagen oud en mocht lekker thuisblijven voor deze fotoshoot, deze foto’s zijn gewoon in de woonkamer gemaakt. Op het moment dat we beginnen aan de fotoshoot komt Johan, de vader van Jasper, net thuis. Hij werkt als automonteur en heeft avonddienst. We waren al van plan om Jasper in de handen van zijn ouders te presenteren, liefst in papa’s handen… Na het wassen van de handen blijven de sporen van het werk nog zichtbaar.

Maar O wat vind ik dat mooi! Het contrast tussen de ‘vuile’ handen en het schone en zachte babyhuidje is prachtig, bovendien vertellen de handen iets over zijn vader. Love it!

Zwangerschapsfoto’s met Johan, Annette, Julian en Annemarijn

Afgelopen weekend heb ik een zwangerschapsshoot gedaan met deze gezellige familie. In eerste instantie was het de bedoeling buiten foto’s te maken, dit kon de andere twee zwangerschappen ook… als we nu naar buiten kijken zien we regen, harde wind en is het koud. Gelukkig heb ik binnen ook leuke mogelijkheden! Op zolder hebben we het best gezellig, hier heb ik een kleine studio ingericht. Succes met de laatste loodjes Annette!

45 jarig huwelijksfeest!

Als verrassing hebben de kinderen van dit echtpaar een weekendje Norg geboekt. Gelukkig konden we lekker naar buiten voor een fotoshoot. Ik heb de familie opgehaald bij ‘Huize Erven’ te Norg. Tijdens de super gezellige fotoshoot met deze familie in het bos ontstond bij mij al het idee om een informele groepsfoto in de woonboerderij te maken, het resultaat daarvan laat de laatste foto zien.

Vier generaties portret

Van uitstel komt vaak afstel… Vorige week kwam bij ons thuis aan de eettafel een al oud idee ter sprake, een vier generaties portret. We hebben toen (gelukkig) de knoop doorgehakt en afspraken gemaakt over het hoe en wanneer.
De afgelopen dagen hebben we de diverse portretopnamen gemaakt. Voor de beleving heb ik als tussenstap iedere keer de foto afgedrukt en ingelijst om niet met een lege lijst gefotografeerd te worden. Dit weekend heb ik bij mijn oma de laatste foto gemaakt. …zo blij dat ik dit idee uiteindelijk toch heb uitgewerkt!

Foto’s danskamp Etudes staan online!

Een uurtje ongedwongen fotograferen levert vaak erg leuke kinderportretten op, als activiteit tijdens het danskamp van Bewegingscentrum Norg en Dansschool Etudes was ik uitgenodigd om een fotoshoot met de kinderen te doen. Zelf heb ik er erg veel plezier aan beleefd om de kinderen voor de camera te hebben gehad. Naar mijn idee staan ze er allemaal op zoals ze zijn of met hun eigen manier van poseren zoals ze willen zijn… 😉

Hieronder een aantal foto’s uit de fotoshoot… foto’s kunnen besteld worden via het tabblad “FOTO’S BESTELLEN” op deze site.

Familieshoot op het Noordsche Veld

Wanneer ik in een aanvraag voor een fotoshoot lees dat de voorkeur uitgaat naar een heide-achtig of bosachtig gebied dan wordt ik wel vrolijk. Wat is er mooier dan een buitenlocatie! Voor deze gezellige familie shoot hebben we afgesproken op het Noordsche Veld tussen Norg en Donderen (Drenthe). De weergoden waren ons goed gezind… geen zonnetje maar wel droog gehouden tot (bijna) de laatste foto’s!