Workshop portretfotografie op locatie – Polaroid

Voor een workshop portretfotografie op locatie ben ik met mijn 4e jaars studenten fotografie naar De Oude Suikerfabriek in Groningen gegaan, een unieke locatie met prachtig licht! Zelf heb ik de Mamiya RZ67 met Polaroid achterwand weer eens ter hand genomen… dit noemen we ook wel ‘slow photography’ – weer even stilstaan bij wat fotografie eigenlijk is: tekenen met licht!

Eline, Carmen en Albert bedankt dat ik de foto’s van jullie hier mag plaatsen! 😉

Portret in de Oude Suikerfabriek
Portret in de Oude Suikerfabriek
Portret in de Oude Suikerfabriek
Portret in de Oude Suikerfabriek

Excursie Schiermonnikoog

Afgelopen dinsdag ben ik met de opleidingen Audiovisuele Producties van ROC Friese Poort naar Schiermonnikoog geweest voor een fotografie opdracht. Zelf ook nog wat plaatjes geschoten…

Workshop in de Oude Suikerfabriek

Vanmiddag ben ik met een groep studenten naar de Oude Suikerfabriek geweest. De omgeving waarin je je bevindt bepaalt voor een belangrijk deel je gevoel/emotie. Probeer dit vast te leggen in je foto’s, dat is wel te doen op deze inspirerende locatie. Hieronder een aantal zelfportretten.

zelfportret
zelfportret
zelfportret

Workshop – Fotografie voor gevorderden

Met een leuke groep mensen is er zaterdag weer veel kennis uitgewisseld tijdens de workshop fotografie voor gevorderden!

Workshop

Avondworkshop Fotografie

Er staan deze zomer nog twee workshopavonden gepland: wo. 29 juli en wo. 5 augustus a.s.

VOL = VOL 😉

Klik hier voor inschrijven en meer info.

Avondworkshop Fotografie

Verschillend licht op 2 meter afstand…

Afgelopen zaterdag met Ellen, Dennis en de kinderen op pad geweest om mooie fotolocaties te scouten voor hun trouwfoto’s. Deze foto is genomen om het verschil te laten zien tussen hard zonlicht (rond het middaguur) en zacht licht op een plekje, twee meter verderop, in de schaduw. Het harde licht in de zon misstaat Dennis niet!
Toch is dit iets waar je rekening mee moet houden tijdens het maken van een trouwreportage. Bedenk maar eens wat er op de foto kan gebeuren met de kleding van een mooie glimmende stof…

Dennis in zon en schaduw

Workshop Architectuur fotografie

De workshop architectuur fotografie maakt deel uit van het tweede jaars curriculum van de opleiding fotografie waar ik lesgeef. Deze workshop voeren de studenten uit op kantorenpark Azeven te Drachten. Aan bod komen techniek, compositie, gevoel, nabewerking en presentatie. Hieronder enkele beelden die ik vandaag heb geschoten.Met de opleiding AVP naar A’dam

Het schooljaar is weer begonnen. Tijdens de introductieweek zijn we met alle studenten naar Amsterdam geweest waar ze een opdracht straatfotografie hebben uitgevoerd. Als docent fotografie kan ik dan niet achterblijven… zelf ben ik op pad gegaan met een analoge camera. Hieronder wat resultaten.

Camera: Mamiya RZ67 PROII
Film: Kodak Professional TRI-X 400TX
Scanner: Epson V700Workshop fotografie – kruiend ijs bij Stavoren

Inspelend op de actualiteit zijn wij afgelopen dinsdag met een aantal klassen van de opleiding AVP (Audio Visuele Producties, ook wel: “Beeld, geluid en nieuws”) naar Stavoren geweest om op/om het kruiend ijs te fotograferen. De belangrijkste aandachtspunten tijdens de workshop fotografie waren: licht, belichting, compositie en beeldverhaal. Hieronder een aantal foto’s die ik zelf heb genomen.
Steigerbuizen, detail

Gewoon een leuke foto om te posten. Wanneer je op pad gaat om te fotograferen… vergeet dat niet op de details te letten!